Julius Meinl, kultni brend koji inspirira pjesnike od 1862. godine, po prvi je puta obilježio Internacionalni dan umjetnika u Hrvatskoj, udahnuvši život hrvatskim klasicima u centru Zagreba te časteći kavom goste „Poetry Cafea – ExKinoteke"

Kako bi podsjetio prolaznike na važnost i ulogu umjetnika, Julius Meinl je „stimulirao" pet velikih hrvatskih književnika. Pet skulptura spisatelja i pjesnika – A.G. Matoša, Tina Ujevića, Marije Jurić Zagorke, Petra Preradovića i Augusta Šenoe – subotnje jutro je dočekalo zaogrnuto crvenim šalom s natpisom „Julius Meinl Inspirira pjesnike od 1862. godine." na veliko iznenađenje prolaznika.
Obilježavanju Internacionalnog dana umjetnika pridružili su se umjetnici iz različitih grana: glumica Nataša Janjić, spisateljica Merita Arslani i pjevač Saša Lozar, koji su pružili podršku inicijativi Julius Meinla da umjetnici dobiju svoj dan.

Merita Arslani, dobitnica književne nagrade Kiklop, izjavila je: "Izuzetno me veseli vidjeti da neka tvrtka prepoznaje važnost ljepote umjetnosti u svakodnevnom životu. U Hrvatskoj stvara mnogo velikih umjetnika i zasigurno zaslužuju da im se posveti jedan dan."

Ova je aktivnost nastavak Poetry projekta tvrtke Julius Meinl, u sklopu kojeg su zagrebački tramvaji bili ispunjeni poezijom, dan kada se kava mogli platiti stihom i kruna ove kampanje kada je otvoren „Poetry Cafe – ExKinoteka". Povodom Internacionalnog dana umjetnika svi gosti „Poetry Cafea – Ex Kinoteke", lokala posvećenog poeziji i umjetnosti u znak su proslave dobili besplatnu Julius Meinl kavu, kao inspiraciju i nadahnuće. Ljubiteljima kave i poezije pridružile su se brojne poznate osobe uključujući stilisticu i TV voditeljicu Ines Preindl, pjevača i radio voditelja Sašu Lozara, dizajnerski duo Elfs, dizajnericu Kristinu Burju, pjevačicu Anđa Marić te dizajnera Zorana Aragovića.

Luigi Simonetta, predsjednik uprave Julius Meinl Hrvatska, rekao je: "Presretan sam što je Julius Meinl pokrenuo proslavu Internacionalnog dana umjetnika u Hrvatskoj, što predstavlja prirodni nastavak naših aktivnosti povezanih s poezijom i inspiracijom." Dodao je: "Kreativnim pojedincima i onima koji žude za kreativnim i poetičnim životom, kava Julius Meinl pruža inspiraciju i stimulaciju. Julius Meinl inspirira i transformira svakodnevnu rutinu u radosne trenutke pune poezije i umjetnosti."

Želite biti prisutni na Odmor123.eu?

Vlasnik ste apartmana, hotela, hostela, restorana, kafića, ili bilo kojeg drugog ugostiteljskog ili uslužnog objekta i želite biti prisutni na Odmor123.eu? Nudimo dvije mogućnosti u dvama paketima! Za samo 200 kuna godišnje možemo Vas dodati na interaktivnu mapu ili za samo 1.300 kuna godišnje možete dobiti cjelokupne internet stranice za Vaš posao! Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i osigurajte svoje mjesto na internetu! Javite nam se! Sve možete dobiti i besplatno za prvu godinu ako se uključite u naš program vjernosti!

Odmor123.eu mini

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu

Odmor123.eu maxi

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu
  3. Internet stranice za Vaš poslovni subjekt
  4. Internet domena
  5. Smještaj stranica

 

Za narudžbu paketa javite nam se na info@odmor123.eu ili putem kontaktne forme ili putem naših Facebook stranica