Rezultati istraživanja MasterIndex koje je kompanija MasterCard u suradnji s GfK centrom za istraživanje tržišta provela tijekom listopada, pokazuju kako hrvatski građani planiraju blagdanska putovanja u inozemstvo te za kakvu vrstu kupovine koriste bankovne kartice dok putuju

Prema MasterIndex istraživanju 28% građana ove zime planira inozemna putovanja. 27% ispitanika planira novogodišnje putovanje u neki od europskih gradova, dok će ih 33% europske gradove posjetiti tijekom Adventa. Njih 17% planira otići na skijanje, a samo 3% planira novogodišnje putovanje izvan Europe. Oko polovice ispitanika na novogodišnjim i skijaškim putovanjima planira ostati 5 do 7 dana. Mlađi su ispitanici, do 29 godina starosti, više zainteresirani za adventska i novogodišnja putovanja za razliku od onih starijih. Skijaška putovanja su najpopularnija u dobnoj skupini od 30 do 39 godina.

Kod organiziranja putovanja, 40% ispitanika smatra internet najboljim načinom rezerviranja smještaja, 26% smatra da nema potrebe za rezerviranjem smještaja prije putovanja, a 20% osobno odlazi u putničke agencije kako bi organizirali putovanje.

Iako je gotovina za 40% ispitanika preferirani način plaćanja putovanja, istraživanje pokazuje pozitivan trend u korištenju debitnih kartica, porast s 16% na 19% u odnosu na prethodnu godinu kao i internet bankarstva, s 12% na 15% u odnosu na prethodnu godinu.

«U praktičnost i sigurnost kartičnog plaćanja korisnici se najbolje mogu uvjeriti kad putuju u zemlji i inozemstvu. Kod kartičnog plaćanja nema potrebe za nošenjem velike količine gotovine ili za brigu o promjeni valute novca. U slučaju krađe kartice, potrebno je odmah prijaviti njezin nestanak banci izdavatelju koja će u tom slučaju blokirati karticu i zaštititi sredstva na računu», rekla je Sanja Žigić, MasterCard Country Manager za Hrvatsku.

Kad je u pitanju prilika u kojoj ispitanici koriste kartice za plaćanja u inozemstvu, 52% ispitanika tijekom putovanja najčešće koristi kartice za kupnju odjeće, cipela i darova, dok ih čak 48% ispitanika koristi za kupnju goriva. 34% ispitanika kartice na putovanjima koriste za kupnju hrane i pića u supermarketima,a 32% njima plaćaju smještaj.

Želite biti prisutni na Odmor123.eu?

Vlasnik ste apartmana, hotela, hostela, restorana, kafića, ili bilo kojeg drugog ugostiteljskog ili uslužnog objekta i želite biti prisutni na Odmor123.eu? Nudimo dvije mogućnosti u dvama paketima! Za samo 200 kuna godišnje možemo Vas dodati na interaktivnu mapu ili za samo 1.300 kuna godišnje možete dobiti cjelokupne internet stranice za Vaš posao! Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i osigurajte svoje mjesto na internetu! Javite nam se! Sve možete dobiti i besplatno za prvu godinu ako se uključite u naš program vjernosti!

Odmor123.eu mini

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu

Odmor123.eu maxi

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu
  3. Internet stranice za Vaš poslovni subjekt
  4. Internet domena
  5. Smještaj stranica

 

Za narudžbu paketa javite nam se na info@odmor123.eu ili putem kontaktne forme ili putem naših Facebook stranica