Konačno se nešto događa po pitanju projekta prenamjene napuštenog hotela Mursa u Osijeku u novi studentski dom

Podsjetimo, prepuštanje hotela zapravo je prebijanje dugogodišnjih dugova Ministarstva znanosti i obrazovanja prema Studentskom centru u Osijeku nastalih kao razlika u cijeni plaćene hrane i one koje su studenti konzumirali i iznosa koje su dobijali kao subvenciju od Ministarstva. Ministarstvo je priznalo dug, ali nije bilo u mogućnosti financijski ga nadomjestiti sve dok proljetos Ministarstvo i STUC nisu postigli dogovor po kojemu će se jedan dio duga namiriti neposredno financiranjem tekućeg poslovanja Studentskog centra, a veći dio, oko 35 milijuna kuna, riješit će se ustupanjem hotela Mursa Sveučilištu.

Problem je nastao jer hotelom upravlja tvrtka Mursa d.o.o. u stečaju, pa se prije prebacivanja hotela osječkom Sveučilištu mora riješiti problem stečaja te tvrtke. Iz Ministarstva i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom stigla su obećanja kako će to biti brzo riješeno, možda već do kraja ove godine.

Hotel Mursa bit će prenamijenjen u novi studentski dom koji će poboljšati relativno skučene kapacitete smještaja studenata u Osijeku. Stoga, ukoliko se svi rokovi ispoštuju, cijeli zahvat mogao bi biti realiziran do početka akademske 2015./2016. godine a osječki studenti na raspolaganju će imati 250 novih ležajeva. Iako se u hotelu u ovom trenutku nalazi 190 ležajeva, predviđeno je preuređenje cijelog objekta i pretvaranje svih soba iz jednokrevetnih u dvokrevetne te će se tako broj ležajeva popeti na 250. Plan je također da se u tom objektu otvori i studentska ambulanta. (izvor: Osijek031)

Želite biti prisutni na Odmor123.eu?

Vlasnik ste apartmana, hotela, hostela, restorana, kafića, ili bilo kojeg drugog ugostiteljskog ili uslužnog objekta i želite biti prisutni na Odmor123.eu? Nudimo dvije mogućnosti u dvama paketima! Za samo 200 kuna godišnje možemo Vas dodati na interaktivnu mapu ili za samo 1.300 kuna godišnje možete dobiti cjelokupne internet stranice za Vaš posao! Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i osigurajte svoje mjesto na internetu! Javite nam se! Sve možete dobiti i besplatno za prvu godinu ako se uključite u naš program vjernosti!

Odmor123.eu mini

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu

Odmor123.eu maxi

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu
  3. Internet stranice za Vaš poslovni subjekt
  4. Internet domena
  5. Smještaj stranica

 

Za narudžbu paketa javite nam se na info@odmor123.eu ili putem kontaktne forme ili putem naših Facebook stranica