Iako je ljeto iza nas, hoteli u Istri su gotovo u potpunosti puni

Razloga iz kojih je gostiju puno postoji više - od kulture, do sportskih natjecanja, wellnessa, ali i gastronomije. Slično je bilo i prošle godine, ali za razliku od prošle godine ove se ovaj dio godine u tim odredištima počeo promovirati putem Hrvatske turističke zajednice (HTZ) na najbližim europskim emitivnim tržištima u sklopu programa Hrvatska 365. Riječ je o pilot-projektu koji je pokrenut početkom rujna kada je odabran dio destinacija u Hrvatskoj koje se putem njihovog portala, ali i prezentacija po Europi te organizacijom studijskih putovanja novinara reklamiraju potencijalnim europskim turistima. Njime se želi privući veći broj gostiju na proljeće i u jesen. Odredišta moraju imati otvoreno više od polovice hotela, ali i druge smještajne kapacitete, dovoljan broj restorana i trgovina te manifestacije koje je vrijedno posjetiti. Ujedno, svaka od destinacija promovira u tom periodu proizvode za koje smatra da su njen najveći potencijal poput wellnessa, kulture, enogastronomije, aktivnog turizma, biciklizma ili poslovnog te zdravstvenog turizma.

Sve su se istarske destinacije, a to su Puljština, sjeverozapadna Istra, Rovinj i Labin, odlučile za aktivni turizam i biciklizam. Sjeverozapadna Istra i Labinština dodatno su navele enogastronomiju, dok je Rovinj među svojim adutima istaknuo wellness i zdravstveni turizam, a Pula kulturu.

U principu, za Istru takav program nije nikakva novost. Pravi primjer je klaster turističkih zajednica sjeverozapadne Istre, odnosno Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle koje taj koncept njeguju od 2011. od kada su i povećali promet u posezoni zahvaljujući posebnim proizvodima uz koje vezuju svoje manifestacije.

Ovaj se klaster još prije nekoliko godina odlučio da će se u pred i posezoni promovirati u segmentu cikloturizma, enogastronomije, wellnessa, tenisa i nogometa. Upravo stoga tijekom rujna, listopada i prosinca organiziraju osim biciklističkih utrka i manifestacija brojne enogastronomske manifestacije poput dana švoja ili dana istarskih tartufa koji privlače većinom goste na produženi vikend. Baš ovog vikenda na tom se području održava masovna biciklistička utrka Istria Granfondo koja će privući mnogobrojne poklonike ovog sporta, sportaše, rekreativce, ali i njihove obitelji.

- Od kada smo se sustavno počeli baviti proizvodima posebnih interesa za pred i posezonu naša su noćenja porasla s 92 na 116 tisuća. Nisu to zasad velike brojke, ali svatko tko ulazi u to, mora znati da su ulaganja na početku puno veća od onoga što se dobiva nazad. Međutim, dugoročno je to isplativ projekt, tvrdi Sanda Bravar iz umaškog TZ-a.

Izvor: Croatialink.com

Želite biti prisutni na Odmor123.eu?

Vlasnik ste apartmana, hotela, hostela, restorana, kafića, ili bilo kojeg drugog ugostiteljskog ili uslužnog objekta i želite biti prisutni na Odmor123.eu? Nudimo dvije mogućnosti u dvama paketima! Za samo 200 kuna godišnje možemo Vas dodati na interaktivnu mapu ili za samo 1.300 kuna godišnje možete dobiti cjelokupne internet stranice za Vaš posao! Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i osigurajte svoje mjesto na internetu! Javite nam se! Sve možete dobiti i besplatno za prvu godinu ako se uključite u naš program vjernosti!

Odmor123.eu mini

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu

Odmor123.eu maxi

  1. Označavanje na interaktivnoj mapi
  2. Objava svih novosti i vijesti uz vašu ponudu
  3. Internet stranice za Vaš poslovni subjekt
  4. Internet domena
  5. Smještaj stranica

 

Za narudžbu paketa javite nam se na info@odmor123.eu ili putem kontaktne forme ili putem naših Facebook stranica